//
je leest...
MC2HAN

Interessante startups op The Next Web Conference 2012

De zevende editie van The Next Web Conference (#TNW12) vond dit jaar plaats op 26 & 27 april in de Westergasfabriek in Amsterdam. Deze twee ervaarrijke dagen heb ik samen met de minor Communicatie 2.0 klas bij mogen wonen. Met maar liefst meer dan 30 internationale sprekers, noem ik dit een van de grootste en meest aanspraakmakende conferenties van de hele wereld. De indrukwekkende Startup Rally’s in de Blue Room, met de meest interessante en uiteenlopende ideeën, zijn me in deze twee dagen het meest bijgebleven. 

Shelby.tv: gepersionaliseerde video’s op maat

Shelby.tv stelt je als gebruiker in staat om snel en gemakkelijke video’s te ontdekken die aansluiten op jouw behoeften en interesses. Shelby.tv verzamelt namelijk realtime alle video’s die binnen diverse social media kanalen zoals bijvoorbeeld Facebook en Twitter worden gedeeld.

In mijn ogen biedt Shelby.tv veel perspectief. De gebruiker van nu wilt namelijk niet langer opzoek naar video’s die bij hen passen, maar zoekt juist naar één scherm vol met gepersionaliseerde video’s op maat(afbeelding van Google).

Nuji: save items, follow people, unlock rewards

Nuji kan, met meer dan 25.000 winkels en 300.000 producten, een sociaal Retail platform in opkomst worden genoemd. Nuji biedt je als gebruiker de mogelijkheid om al jouw favoriete artikelen van elke online shop op te slaan, mensen of winkels te volgen met dezelfde smaak en tot slot kun je als gebruiker bonuspunten of kortingen verdienen door opgeslagen artikelen te delen met de gemeenschap. Kortom, Nuji is een totaal nieuw platform die de online consument naast enkel shoppen van talloze nieuwe mogelijkheden voorziet(afbeelding van Google).

Between: een sociaal netwerk alleen voor jou en je geliefde

Between is tijdens The Next Web verkozen tot beste mobiele applicatie. In tegenstelling tot andere algemene sociale netwerksites, biedt Between de mogelijkheid om eenvoudig en privé een 1:1 archief met jou en je geliefde op te bouwen.

Ik denk dat deze uitvinding voor veel partners een welkome aanvulling is op het dagelijkse leven. Waar privacy en security langzamerhand verdwijnen. Je hoeft je als geliefden niet langer zorgen te maken of druk te maken over wat je deelt, met wie je dit deelt en hoe(via welk medium) je dit deelt.

Het waren twee lange, maar erg leuke en indrukwekkende, dagen! Ik ben erg benieuwd wat jullie heeft geïnspireerd tijdens The Next Web en welke startups jullie het meest zijn bijgebleven?

Bronnen:
The Next Web 2012
Startups
Shelby.tv
Nuji
Between

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Advertenties
%d bloggers liken dit: